Articole

Cum să rămâi conectat cu realitatea când ești înconjurat de atâta tehnologie?

În era digitală rapidă în care trăim, tehnologia are un impact tot mai mare asupra vieților noastre. Evoluția dispozitivelor digitale și a internetului au reconfigurat modul în care trăim, lucrăm și interacționăm unii cu alții. De la ușurința comunicării instantanee până la cunoștințele vaste la îndemâna noastră, aceste minuni tehnologice au adus, fără îndoială, schimbări pozitive în lume.

Devenim roboți? Despre membre protetice și neurotehnologie

Într-o eră caracterizată de progrese tehnologice remarcabile, cercetătorii și inginerii au revoluționat domeniul membrelor protetice și neurotehnologiei, oferind soluții inovatoare pentru cei care au suferit amputări sau au probleme neurologice. Aceste evoluții tehnologice au stârnit dezbateri aprinse cu privire la modul în care aceste avansuri vor influența nu doar viața, ci și identitatea umană.

Sisteme biometrice - Cum ne influențează acestea viața?

În viața de zi cu zi, cu toții folosim sisteme biometrice. De la deblocarea telefoanelor mobile și accesul în clădiri, până la autentificarea în aplicații bancare și monitorizarea sănătății, aceste tehnologii redefinesc modul în care interacționăm cu lumea din jurul nostru.

După muncă și răsplată! Cum să fii candidatul ideal al unui angajator în domeniul IT

Ești student la Cibernetică Economică și în continuare ai impresia că numele specializării tale se referă la roboți? Oare am onoarea cu un student la Informatică Economică și singurul cod pe care-l știi e Call of Duty? Sau poate ești student la Statistică și Previziune Economică, iar singurul lucru prevăzut în viitorul apropiat este o nouă noapte nedormită? Indiferent de situație, trebuie să știi că viitorul tău nu este definit doar de perioadele grele din timpul facultății. Faptul că există viață după facultate este un lucru incontestabil, așa că lasă-mă să te liniștesc puțin în ceea ce privește găsirea unui job în domeniul IT.

Spring IT! Dă startul carierei tale!

Ce este Spring IT?
Spring IT este un proiect marca Sindicatului Studenților din Cibernetică (SiSC), care își propune să informeze studenții doritori să afle mai multe despre domeniul IT, prin organizarea de evenimente la care participă diverse companii de top.

Tehnologia aplicată în educație

Educația stă la baza formării unei societăți. Cu cât oamenii sunt mai bine educați, cu atât nivelul de viață este mai ridicat. Acum sute de ani nu exista un loc unde copii puteau primi o educație, astfel pe parcursul evoluției umane, s-a hotărât că este necesar ca oamenii să învețe să citească și să scrie.

Descoperiri făcute de către Inteligența Artificială

Într-o eră marcată de inovații și schimbări majore, evoluția tehnologiei și a inteligenței artificiale a devenit un catalizator al transformărilor în toate domeniile. În ultimii ani, progresele au depășit orice așteptări, astfel că limitele cunoașterii noastre s-au mărit, iar noi orizonturi de exploatare a potențialului uman au fost deschise.

Vom fi înlocuiți de roboţi?

Este probabil una dintre cele mai adresate întrebări în era în care trăim, generând dezbateri și provocând teamă. Progresul tehnologic și dezvoltarea limbajelor de programare reprezintă unii dintre principalii factori ce au indus această teamă în populație.

Tehnologii puse în practică

În ziua de astăzi, este dificil să ne imaginăm existența unei lumi fără digitalizare. Cu avansarea rapidă a tehnologiei în ultimele decenii, viața noastră s-a transformat într-un loc cu totul nou și multilateral. Viitorul pare a fi unul promițător, având la îndemână tehnologii din ce în ce mai dezvoltate care contribuie atât la activitățile de zi cu zi, cât şi la suplimentarea confortului.

ChatGPT: Când să îl folosim?

Inteligența artificială își face tot mai simțită prezența, iar ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) se remarcă drept un agent puternic în lumea comunicării digitale. Dezvoltat de OpenAI, acesta este capabil să genereze texte coerente, creative și să răspundă la întrebări într-un mod informativ. Deși este încă în curs de dezvoltare, ChatGPT a învățat să îndeplinească multe tipuri de sarcini. La numai o săptămână de la lansare, peste un milion de utilizatori testaseră deja aplicația care atrăgea rapid atenția pentru răspunsurile sale detaliate în multe domenii de activitate.